Prajitura Armonia

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura Armonia este desertul preferat al copiilor deoarece este aromat si foarte dulce, fiind bun in orice ocazie.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 200 gr zahar pudra
    • 2 linguri faina
    • 5 albusuri
    • 200 gr miez de nuca sau alune maruntite
    • sare

    PENTRU CREMA:

    • 120 ml lapte
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • 10 galbenusuri
    • 100 gr zahar
    • 400 gr unt
    • PENTRU DECOR:
    • 40 gr ciocolata neagra
    • 50 gr ciocolata alba

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat bate spuna albusurile cu putina sare. Adauga treptat zaharul, apoi amesteca faina cu nucile macinate si incorporeaza-le in albusul spuma, amestecand usor, de jos in sus. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace-o in cuptorul incins, la foc mediu 20 de minute. Cand s-a copt, scoate blatul, lasa-l sa se raceasca, apoi taie-l pe orizontala in trei parti.
  2. Intre timp, prepara crema. Amesteca laptele cu galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat. Pune amestecul sa fiarba la foc mic, amestecand constant pana se ingroasa, apoi da deoparte si lasa sa se raceasca.
  3. Mixeaza untul moale pana devine cremos, apoi incorporeaza treptat crema in spuma de unt, omogenizand compozitia.
  4. Umple blaturile cu crema si da-le la rece cateva ore. Topeste separat fiecare sortiment de ciocolata, pe baie de aburi. Ciocolata alba topita o intinzi pe o foaie de copt. Torni apoi ciocolata neagra, lasa sa se raceasca, rupe apoi bucati si decoreaza cu ea prajitura, asezand formele de ciocolata pe blatul de deasupra.

Recomandari

Prajituri