- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tiramisu este un desert deosebit italian,capsunile innobiland ciocolata alba conferindu-i un gust si un aspect desavarsit.Puteti aseza prajitura de la inceput in pahare mai mici sau in casolete.
Ingrediente
- 200 gr de zahar pudra
- 400 gr de capsuni taiate jumatati
- crema de caise
- 200 gr de ciocolata alba
- 4 oua
- 250 gr de branza mascarpone
- 200 de biscoturi
-
Instructiuni de preparare
-
In primul rand, se face un sirop intr-o craticioara din 100 gr zahar si 150 ml de apa. Se aduce siropul la fierbere la foc mediu timp de 2 minute. Opriti apoi aragazul si lasati sa se raceasca uÅŸor timp de 5 minute, apoi adaugati capsuni si crema de caise. Se lasa sa se raceasca complet.
- Rupeti in bucati mai mici 150 gr din ciocolata alba si se topesc într-un castron mic pe o cratita cu apa in clocot. Opriti focul si lasati ss se rsceascs un pic.
- Intre timp, se bat galbenusurile cu zaharul ramas într-un castron cu un mixer electric pana ce amestecul capata o texura de bezea. Adaugati branza mascarpone si amestecati pana când amestecul neted, apoi se amesteci in ciocolata alba topita si racita.
- Separat bateti albusurile spuma si incorporati amestecul de mascarpone mestecand de jos in sus.
- Intr-un vas asamblam prajitura.Inmuiem piscotule in siropul racit si le punem pe fundul vasului.Acoperim piscoturile cu un strat din amestecul de mascarpone si punem un strat de capsuni.Apoi repetam totul cu un strat de piscoturi, unul de mascarpone si ultimul strat de capsuni.
- Inainte de a se consuma este de prefarat ca prajitura sa stea cel putin 2 ore la rece.