- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Un desert delicios foarte usor de preparat. Puteti inlocui visinele din compot cu cele proaspete cand le gasiti in piata. Oricum ati prepara-o aceasta prajitura este cu siguranta un deliciu estival.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri de faina
- 2 plicuri de zahar vanilat
- sare
PENTRU CREMA:
- un borcan de compot de visine fara samburi
- 150 gr de margarina sau unt (la temperatura camerei)
- 150 gr de zahar pudra
- o lingura de cacao
Instructiuni de preparare
- Pentru prepararea blatului bati spuma cu putina sare si cu cele 5 linguri de zahar. Adaugi, pe rand, cele 5 galbenusuri si zaharul vanilat,apoi incorporezi treptat cele 5 linguri de faina.
- Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pui compozitia si o pui in cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute pana cand capata o culoare usor maronie.
- Pentru crema amesteci margarina cu zaharul pana ce amestecul capata o textura fina. Incorporezi cacaua iar la final adaugi visinele scurse de sirop.
- Visinele nu trebuie nici sa ramana intregi dar nici sa fie facute pasta.
- Cand blatul e gata il scoti din cuptor si il lasi sa se raceasca. Tai blatul pe orizontala in doua,si insiropezi foile cu siropul de la compotul de visine. Intre foi pui crema de visine si poti orna cu pufra de cacao.
- Inainte de a servi dai la rece prajitura pentru 2 ore.