- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
O reteta delicioasa de desert pentru o zi in mijlocul familiei .Aceasta prajitura prin gustul ei aromat va va aduce aminte de placintele bunicii...
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 600 gr faina
- 400 gr margarina
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- 1 lingura otet de mere
- 50 ml apa
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 kg mere din soiul ionatan
- 5 linguri zahar
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 2 linguri gris
PENTRU GLAZURA SI DECOR:
- 4 linguri gem de mere
- 129 gr migdale feliate
- 1 lingura zahar pudra amestecat cu un plic de zahar vanilat
Instructiuni de preparare
- Amesteci, intr-un castron mare, zaharul vanilat cu margarina taiata cubulete, adaugi in ploaie faina cernuta cu praful de copt. Adaugi treptat apa si otetul, framantand pana obtii consistenta unui aluat omogen usor de prelucrat. Aluatul il pui intr-o folie de plastic si il dai la frigider pentru 30 de minute.
- Intre timp speli merele, le cureti de coaja si seminte si le tai cuburi.
- Intinzi din aluat 2 foi dreptunghiulare. Asezi o foaie in tava unsa cu margarina si tapetat cu faina, presari deasupra grisul pe toata suprafata, apoi adaugi merele.Presari peste ele zahar si scortisoara macinata si acoperi cu cea de-a doua foaie.
- Intepi foaia de deasupra din loc in loc cu furculita pentru ca aburul sa iasa afara si introduci tava in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 de minute.
- Inainte cu 10 minute sa fie gata, ungi suprafata placintei cu gemul de mere, presari migdalele feliate si pui tava din nou la cuptor pana ce placinta se rumeneste frumos.
- Dupa ce placinta s-a racit se portioneaza si se serveste presarata cu zaharul pudra.