- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Bezelele cu crema sunt aromate, delicioase si se prepara foarte usor.
Ingrediente
PENTRU BEZELE:
- 80 gr zahar pudra
- 2 oua
- 80 gr zahar tos
- sare
PENTRU CREMA:
- 200 gr zahar pudra
- 70 gr ciocolata de menaj
- 150 gr unt moale
- 1 lingura lapte
Instructiuni de preparare
- Pentru bezele, albusurile se presara cu sare si se bat spuma. cand incep sa se transforme in spuma, se adauga zaharul, in ploaie. Se continua mixarea si, dupa ce spuma a devenit stralucitoare, nu se mai bat, se adauga zaharul pudra si se amesteca usor.
- In tava de copt tapetata cu hartie de copt se pun bezelele cu ajutorul unei seringi speciale sau cu ajutoruyl unei pungi taiate la un colt. Se coc la foc mediu pentru 2 ore. Odata ce s-au copt, se stinge focul, se deschide usa aragazului de lungimea unui bat de chibrit si se lasa asa pana se raceasc.
- Se prepara crema, pentru care, la bain-marie se topeste ciocolata cu o lingura de apa. Se amesteca si se lasa sa se toipeasca fara sa inceapa sa fiarba.
- La mixer sau cu o lingura de lemn, se mixeaza untul, in care se adauga apoi zaharul, ciocolata topita si laptele. Se amesteca bine si este gata pentru a lipi bezelele doua cate doua.