- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu fulgi de ovaz si zmeura este o prajitura delciioasa, pe care o puteti servi rece, a doua zi la gustare alaturi de o ceasca de cafea.
Ingrediente
- 100 gr zahar brun
- 150 gr faina alba
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
- putina sare
- 150 gr fulgi de ovaz
- 75 gr unt, la temperatura camerei
- 100 gr dulceata de zmeura
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron amestecati zaharul brun, faina, fulgii de ovaz si putina sare, apoi adaugati unutl taiat cubulete, si framantati cu degetele pana obtineti un aluat sfaramicios.
- Luati 2 cesti din aluatul sfaramicios si puneti-l intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt,unsa si ea cu unt. Intindeti aluatul uniform in tava, apoi adaugati peste el dulceata de zmeura, repartizand-o peste tot, apoi acoperiti cu aluatul ramas, apasand usor cu mana ca sa se combine cu dulceata.
- Introduceti tava in cuptorul incins, si coaceti 35-40 de minute, pana cand se rumeneste usor. se lasa prajitura sa se raceasca, apoi se poate portiona si servi. Daca va mai ramane, pastrati-le la rece, intr-un recipient etans.