- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de banane este desertul perfect in zilele caniculare de vara, usor de preparat, aromat si pe placul tuturor.
Ingrediente
- 250 gr crema de branza
- 400 gr lapte condensat indulcit
- 1 plic praf de budinca cu aroma de vanilie
- 500 ml lapte rece
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 250 gr frisca lichida rece
- 4 banane feliate
- 250 gr napolitane cu vanilie
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron mare se bate cu un tel crema de branza pana devine pufoasa, apoi se incorporeaza in ea laptele condensat, praful de budinca, laptele rece si esenta de vanilie, amestecand bine ca sa se omogenizeze compozitia. Adaugati in amesteca 125 gr de frisca batuta spuma, si omogenizati.
-
Tapetati fundul uneui tavi dreptunghiulare cu napolitane de vanilie, asezati uniform feliile de banane, apoi repartizati uniform compozitia de budinca. Acoperiti prajitura cu frisca ramasa batuta spuma, apoi bagati la frigider pana a doua zi.