Prajitura cu mere nuci si scortisoara

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu mere, nuci si scortisoara este un desert perfect in ziele de vara, pentru ca este mai bun daca il serviti rece, decat cald.

Ingrediente

    • 200 gr faina alba
    • 1/4 lingurita sare
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1/4 lingurita scortisoara macinata
    • 40 gr unt topit
    • 100 gr zahar alb
    • 100 gr zahar brun
    • 1 ou
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 100 gr miez de nuca macnat
    • 100 gr mere rase
    • 2 lingurite scortisoara macinata
    • 2 linguri zahar alb

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron cerneti impreuna faina, praful de copt, sarea si 1/4 lingurita de scortisoara macinata, si dati castronul deoparte.
  2. In alt castron mai mare, amestecati untul topit, zaharul brun si cel alb si, cu o lingura de lemn  amestecati pana se omogenizeaza compozitia. Adaugati oul si esenta de vanilie si incorporati treptat in amestec, faina, iar la final merele si nucile macinate. Repartizati uniform amestecul intr-o tava  unsa cu ulei.
  3. Intr-o ceasca amestecati cele 2 linguri de zahar cu cele 2 lingurite de scortisoara macinata si stropiti cu el  compozitia din tava. Introduceti tava in cuptor pentru 25-30 de minute si cand sunt rumene si frumoase se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca. Cand prajitura este gata se portioneaza si se serveste.

Recomandari

Prajituri