Prajitura cu banane- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu banane trebuie sa o incercati pentru ca este foarte aromata si gustoasa, numai buna dupa o masa delicioasa.

Ingrediente

    • 100 gr unt, la temperatura camerei
    • 425 gr zahar alb
    • 3 oua
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • 600 gr faina
    • 1 1/2 lingurite praf de copt
    • 1/4 lingurita sare
    • 225 ml lapte batut
    • 2 lingurite zeama de lamaie
    • 225 gr piure de banane

    PENTRU GLAZURA:

    • 75 gr unt, la temperatura camerei
    • 250 gr crema de branza
    • 700 gr zahar pudra
    • 1 lingurita esenta de vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron mic se amesteca piureul de banane cu sucul de lamaie, si se baga la frigider. In alt castron se amesteca faina, praful de copt si sarea si se dau deoparte.
  2. Intr-un castron mare se amesteca bine untul cu zaharul pana se obtine o spuma pufoasa in care se incorporeaza treptat ouale si esenta de vanilie. Se omogenizeaza bine crema, apoi se adauga laptele batut, amestecul de banane si amestecul de faina. Cand compozitia este omogena se toarna intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt.
  3. Introduceti tava la cuptor timp de o ora sau pana cand scobitoarea iese curata. Scoate tava apoi din cuptor si bagati-o direct in frigider pentru inca o ora, acest lucru va face ca blatul sa fie moale.
  4. Pentru glazura, amestecati crema de branza cu untul pana se omogenizeaza, apoi adaugati esenta de vanilie si zaharul amestecand usor pana se obtine o grazura fina, fara cocoloase.
  5. Intindeti unform glazura peste prajitura, apoi lasati-o la rece pana se intareste.

Recomandari

Prajituri