- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Biscuitii cu zahar Demerara si fructe de padure sunt edliciosi si apetisanti, numai buni sa impresionati invitatii.
Ingrediente
PENRTU BAZA:
- 30 gr faina de orez
- 30 gr zahar Demerara
- 130 gr faina cu agent de afanare
- 130 gr unt nesarat, racit si taiat cubulete
PENTRU GLAZURA:
- 1 lingura zahar pudra cernut
- 250 gr capsune
- 150 gr mascarpone sau smantana fermentata
- cateva picaturi esenta de vanilie
- 2 linguri gem de capsune, strecurat
- ramurele de menta pentru decor
USTENSILE:
- tava joasa, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 8 portii
Timp de preparare 15 minute
Timp de racire 1 ora
Timp de coacere 10-15 minute
- Cerneti faina cu agentul de afanare si faina de orez intr-un castron mare. Incorporati nutl, amestecand cu degetele, pana obtineti sfaramicioasa. Adaugati zaharul Demerara si amestecati pana obtineti o minge de aluat. Formati un cilindru de aluat, inveliti-l in folie de plastic alimentar si dati-l la frigider pentru o ora.
- Impartiti aluatul in 8 parti egale si, pe planseta presarata cu faina, intindeti discuri de diametrul 8 cm. Faonati marginile cu o forma de taiat rotunda sau cu un pahar. Asezati-le in tava joasa si coaceti-le 10-15 minute, pana se rumenesc si se intaresc.
- Bateti branza mascarpone sau smantana fermentata cu zahar pudra si adaugati putina esenta de vanilie. taiati capsunele in bucati mai mici. Incalziti gemul strecurat intr-o craticioara, impreuna cu o cantitate egala de apa.
- Chiar inainte de a ii servi, puneti cate un biscuit pe fiecare farfurie si ungeti cu crema. Asezati bucati de capsune pe deasupra si decorati cu ramurele de emnta. Picurati putin gem diluat pe fiecare biscuit si serviti imediat.