- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tuturor ne plac negresele cu ciocolata neagra, dar ce ar fi sa incercati aceste blondine delicioase, aromate si pe placul tuturor?
Ingrediente
- 4 oua
- 125 gr afine
- 175 gr ciocolata alba, tocata marunt
- 230 gr zahar tos
- 230 gr unt nesarat, topit si racit
- 150 gr faina
USTENSILE:
- forma patrata din silicon
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 9 portii
Timp de prepaarre 20 minute
Timp de coacere 30-35 minute
- Intr-un castron bateti zaharul tos cu ouale pana obtineti un amestec de culoare deschisa si pufos la atingere. Turnati 1/3 din untul topit pe marginea castronului si bateti cu telul pana la omogenizare. adaugati din nou 1/3 din untul topit si bateti pana se incorporeaza complet, inainte de a incorpora si restul de unt.
- presarati afinele cu 1 lignura de faina si cerneti restul ed faina in castron. Incorporati faina prin rasturnare, cu o lingura mare de metal, in opturi. Adaugati bucatelele de ciocolata si afinele si incorporati-le prin rasturnare.
- Turnati amestecul in forma de silicon si nivelati cu un cutit lat, apoi coaceti prajitura 30-35 de minute sau pana cand, daca intepati cu o frigaruie, aceasta iese curata.
- Lasati prajitura sa se raceasca in forma 10 minute, apoi rasturnati-o pe un gratar. Cand prajitura s-a racit taiati-o in 9 patrate si serviti.