Blondine cu afine

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tuturor ne plac negresele cu ciocolata neagra, dar ce ar fi sa incercati aceste blondine delicioase, aromate si pe placul tuturor?

Ingrediente

    • 4 oua
    • 125 gr afine
    • 175 gr ciocolata alba, tocata marunt
    • 230 gr zahar tos
    • 230 gr unt nesarat, topit si racit
    • 150 gr faina

    USTENSILE:

    • forma patrata din silicon

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 9 portii
Timp de prepaarre 20 minute
Timp de coacere 30-35 minute

  1. Intr-un castron bateti zaharul tos cu ouale pana obtineti un amestec de culoare deschisa si pufos la atingere. Turnati 1/3 din untul topit pe marginea castronului si bateti cu telul pana la omogenizare. adaugati din nou 1/3 din untul topit si bateti pana se incorporeaza complet, inainte de a incorpora si restul de unt.
  2. presarati afinele cu 1 lignura de faina si cerneti restul ed faina in castron. Incorporati faina prin rasturnare, cu o lingura mare de metal, in opturi. Adaugati bucatelele de ciocolata si afinele si incorporati-le prin rasturnare.
  3. Turnati amestecul in forma de silicon si nivelati cu un cutit lat, apoi coaceti prajitura 30-35 de minute sau pana cand, daca intepati cu o frigaruie, aceasta iese curata.
  4. Lasati prajitura sa se raceasca in forma 10 minute, apoi rasturnati-o pe un gratar. Cand prajitura s-a racit taiati-o in 9 patrate si serviti.

Recomandari

Prajituri