- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sufleul cald de lamaie este un desert aromat si gustos pe care trebuie neaparat sa il serviti cald, pentru a-i surprinde aromele.
Ingrediente
- 125 gr zahar tos
- 2 albusuri
- 200 ml lapte
- 15 gr unt topit
- 2 oua
- 25 gr faina
- coaja rasa si zeama de la 2 lamai
- zahar pudra pentru decor
USTENSILE:
- 4 forme mici rotunde termorezistente
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 15 minute
Timp de coacere 15 minute
- Ungeti cu unt topit cele 4 forme, apoi turnati in fiecare forma putin zahar, folosind o lingura din cantitatea masurata si tapetati fundul si peretii vaselor prin rotire.
- Separati albusurile oualelor de galbenusuri, lasati galbenusurileintr-un bol mic, iar albusurile puneti-le intr-un castron mare, impreuna cu inca doua albusuri. Incorporati restul de zahar in galbenusuri.
- Omogenizati intreaga cantitate de faina cu cateva linguri de lapte. Incalziti restul de lapte intr-o cratita mare, pana incepe sa fiarba, apoi turnati-l peste amestecul de faina cu lapte, amestecand continuu cu telul, iar apoi turnati acest amestec din nou in cratita si bateti-l cu telul la foc mic, pana se omogenizeaza si se ingroasa. Luati cratita de pe foc si amestecati treptat zeama de lamaie si coaja rasa. Dupa ce compozitia s-a racorit 5-6 minute se adauga amestecul de galbensuuri cu zahar.
- Bateti spuma albusurile, amestecati o lingura de spuma in sos si incorporati restul prin rasturnare, amestecand cu o lingura mare de metal.
- Umpleti formele cu compozitie, puneti-le intr-o tava joasa si coaceti 15 minute, sau pana cand se intaresc si se rumenesc deasupra, iar la mijloc, daca apasati usor, sunt destul de moi. Presarati-le cu zahar pudra si serviti-le imediat.