- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mini-checurile cu nuca de cocos cirese si lapte batut sunt perfecte pentru o gustare sau un desert plin de aroma si apetisant.
Ingrediente
PENTRU CHECURI:
- 180 gr zahar tos
- 1 lingurita praf de copt
- 3 oua batute
- 2 linguri cirese uscate, glasate sau proaspete, fara samburi
- 130 gr unt nesarat, la temperatura camerei
- 230 gr faina
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 230 ml lapte batut
- 2 linguri nuca de cocos uscata
PENTRU GLAZURA SI DECOR:
- 3 linguri lapte de cocos, lapte sau apa
- 12 jumatati de cirese, uscate, glasate sau proaspete
- 180 gr zahar pudra
- 3 linguri nuca de cocos rasa
USTENSILE:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 12 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de coacere 20 minute
- Intr-un castron bateti untul cu zaharul tos pana cand obtineti o crema deschisa la culoare. Incorporati treptat ouale in amestec, amestecand continuu cu telul si adaugand cate o lingura de faina dupa fiecare ou, pentru ca amestecul sa nu se taie.
- Cerneti restul de faina impreuna cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu, apoi incorporati amestecul in aluat, adaugand treptat laptele batut, ciresele si nuca de cocos uscata si amestecand continuu pana se omogenizeaza compozitia.
- Puneti formele de minichec intr-o tava joasa si unpleti-le cu aluat pe jumatate. Coaceti minichecurile 20 de minute, pana cresc, se rumenesc si devin elastice la atingere. Daca le intepati cu o scobitoare sau cu un bat de frigaruie acesta trebuie sa iasa curata.
- Lasati minichecurile sa se raceasca in forma 5 minute, apoi scoateti-le pe un gratar pana la racirea completa.
- Pentru glazura, cerneti zaharul pudra intr-un castron si ametsecati-l cu laptele de cocos, laptele sau apa, pentru a obtine o glazura fina, cu care glazurati checurile racite.
- Ornati fiecare minichec cu o jumatate de cireasa uscata, glasata sau proaspata si, daca preferati nuca de cocos, puteti adauga si cativa fulgi deasupra.