Turta dulce glazurata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

O felie din aceasta turta dulce glazurata este leacul perfect dupa o zi grea. Melasa nerafinata si mierea sau melasa semirafinata o insiropeaza perfect si ii completeaza gama de arome.

Ingrediente

    PENTRU TURTA DULCE:

    • 4 linguri melasa aurie sau miere
    • 4 linguri  miere sau melasa bruna
    • 230 gr faina
    • 1 lingura ghimbir macinat
    • 1 lingurita scortisoara macinata
    • 150 ml lapte
    • 130 gr unt nesarat
    • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
    • 1 lingurita nucsoara proaspat rasa
    • 1/2 lingurita cuisoare macinate
    • 2 oua

    PENTRU GLAZURA SI DECOR:

    • 1 lingura zeama de lamaie
    • 80 gr zahar pudra
    • 2 linguri de ghimbir in sirop, tocat marunt

    USTENSILE:

    • o forma de cozonac din silicon

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 12-16 portii
Timp de preparare 15 minute
Timp de coacare 60-90 minute

  1. Puneti ambele tipuri de melasa sau de miere intr-o cratita cu fund dublu si incalziti-le putin. Adaugati untul si incalziti pana se topeste, omogenizand bine amestecul cu o furculita.
  2. Cerneti impreuna faina cu bicarbonatul de sodiu si mirodeniile intr-un castron. Dupa ce amestecul de melasa s-a racit putin, turnati-l cu grija peste faina, amestecand constant pana la omogenizarea completa a tuturor ingredientelor.
  3. Incorporati treptat laptele si ouale in amestec, pana obtineti o compozitie omogena fluida. Turnati amestecul intr-o forma de cozonac, puneti forma intr-o tava joasa si coaceti 60-75 de minute, pana creste, iar cand intepati in mijloc cu un bat de frigaruie aceasta iese curata. Lasati 10 minute sa se raceasca in forma, apoi rasturnati pe un gratar pana se raceste complet.
  4. Pentru glazura de lamaie cerneti zaharul pudra intr-un castron si amestecati-l cu zeama de lamaie pana se omogenizeaza, apoi glazurati turta dulce cu amestecul obtinut.
  5. Presarati peste glazura ghimbirul in sirop tocat marunt si lasati sa se raceasca bine de tot si sa se intareasca glazura inainte de a o portiona si servi.

Recomandari

Prajituri