- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Briosele cu capsune sunt delicioase si foarte aromate, dar daca le veti lasa la frigider pana a doua zi, aroma lor va fi mult mai intensa.
Ingrediente
PENTRU BRIOSE:
- 10 buc capsune proaspete
- 2 oua
- 200 gr zahar tos alb
- 70 ml ulei
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
- 300 gr faina alba
- 2 lingurite praf de copt
- 1/4 lingurita sare
PENTRU CREMA:
- 150 gr crema de branza, la temperatura camerei
- 2 linguri unt, la temperatura camerei
- 100 gr zahar pudra
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 5 capsune mari feliate
Instructiuni de preparare
- Pentru briose, puneti cele 10 capsune intr-un blender si mixati pana se paseaza fin, apoi strecurati piureul obtinut, pentru a indeparta semintele, si bagati-l la frigider pana in mometul folosirii.
- Separat amestecati ouale cu zaharul, uleiul, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie si piureul de capsuni, ametsecand bine ca sa se omogenizeze. La final adaugati faina ametsecata cu praful de copt si sarea, amestecand usor.
- Turnati aluatul in cupele de briose tapetate cu hartie speciala de copt, umplandu-le numai 3/4 din fomr, pentru ca ele vor mai creste in cuptor. Introduceti tava cu briosele in cuptorul incins pentru 20-23 de minute, pana cand scobitoarea de test iese curata. Cand sunt gata scoateti-le si lasati-le sa se raceasac bine de tot iniante de a le glazura.
- Pentru crema de decor, amestecati bine crema de branza cu untul pana se omogenizeaza, apoi adaugati zaharul pudra si esenta de vanilie, amestecand bine de tot ca sa se omogenizeze si sa nu se formeze cocoloase.
- Cu ajutorul unui pos glazurati briosele cu crema preparata, asezati in varf cate o felie de capsuna, apoi bagati-le la frigider 2-3 ore, ca sa se intareasca bine crema.