- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu mac si caise uscate trebuie sa o incercati pentru ca este foarte aromata si gustoasa.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 30 minute+40 minute coacere+10 minute fierbere
- Se taie caisele bucati cat mai mici, iar macul se rasneste usor, doua-trei ture de rasnita. Acestea se amesteca cu restul ingredientelor si se mixeaza bine.
- O forma de copt se tapeteaza cu hartie, se toarna aluatul si se da la cuptor pentru 40 de minute. Se lasa apoi sa se raceasca complet.
- Pentru glazura de lamaie, se spala foarte bine cu o periuta lamaia, se trece pe razatoarea cu ochiuri mici si apoi se preseaza de suc. Acesta, strecurat, se pune intr-o craticioara impreuna cu albusurile, esenta de vanilie si zaharul. Se amesteca cu telul la foc mic timp de 3 minute. Apoi, se trage de pe foc si se continua amestecarea pana ce se raceste.
- Blatul se asaza pe un gratar amplasat peste un lighean. Se toarna glazura de lamaie, se presara caise fin taiate si se lasa sa se usuce glazura. Se da prajitura la rece pentru 2 ore si apoi se taie si se serveste.