- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Foile cu suc de rosii sunt aromate, gustoase si foaret usor de preparat.
Ingrediente
PENTRU FOI:
- un ou
- 12 linguri suc de rosii
- 10 linguri zahar pudra
- 12 linguri ulei
- un pliculet bicarbonat de sodiu
- 500 gr faina
- sare
PENTRU CREMA:
- 150 gr zahar
- 500 gr mascarpone
- 150 gr nuci
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 30 minute+20 minute coacere
- Pentru aluat, sucul de rosii, sarea, oul si uleiul se amesteca si apoi se pune si zaharul. Se amesteca bine si se pun faina si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca usor si, cand aluatul incepe sa prinda forma, se framanta putin pentru a obtine un aluat omogen. Se imparte aluatul in patru si se intind 4 foi cu
- Pentru crema, se mixeaza mascarpone cu zaharul pentru a obtine o crema fina in care se adauga nucile bine maruntite.
- Pe un platou drept se asaza alternativ foile si crema. Se glazureaza sau nu, dupa gust. Prajitura se lasa de pe o zi pe alta si apoi se taie.