- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cremsnit pufos si savuros este prajitura preferata a copiilor pentru ca este aromata si foarte dulce.
Ingrediente
- un pachet foi cremsnit (cremes)
- 250 ml frisca lichida
PENTRU CREMA:
- 500 ml lapte
- 4 oua
- 4 linguri faina
- 10 linguri zahar
- un plic zahar vanilinat
PENTRU SERVIT:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 20 bucati
Timp de preparare 15 minute+30 minute fierbere+ 12 ore asteptare
- Faina cu 100 ml lapte se amesteca si se lasa deoparte. Restul laptelui impreuna cu ouale, zaharul si zaharul vanilinat se pun pe foc amestecand continuu.
- Cand fierbe, se pune compozitia de faina cu lapte si se continua fierberea amestecand continuu. Este gata cand se obtine o crema groasa. Se lasa sa se raceasca si apoi se mixeaza pentru a obtine o crema foarte fina.
- In tava de aragaz se asaza o prima foaie, se toarna crema care se intinde cu o spatula sau cu un cutit cu lama groasa, apoi se toarna frisca bine batuta, se niveleaza, se acopera cu o alta foaie si se da la rece de pe o zi pe alta.
- Se taie cu un cutit foarte bine ascutit si se serveste presarata cu zahar pudra din abundenta.
Foile de cremsnit preparate in casa necesita intinderi succesive ale aluatului cu unt si refrigerarea de sase ori cate 30 de minute dupa fiecare intindere cu sucitorul.