- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Briosele cu unt si zmeura trebuie sa le preparati si dvs. Datorita aromei fine si delicate aceste briose vor fi preferatele tuturor. Pentru a diversifica reteta se poate inlocui zmeura cu capsuni, mre sau fragi.
Ingrediente
- 125 ml lapte
- ½ cub de drojdie (21 g)
- 50 gr zahar
- 500 gr f?in?
- 1 varf de sare
- unt
- 3 oua
- unt pentru ungerea formelor
- 1 galbenus de ou
- 2 linguri de frisca
- 150 gr de zmeura
- 1 plic de zahar vanilat
- 60 gr zahar pudra
Instructiuni de preparare
- Se incalzeste putin laptele, se faramiteaza drojdia si se dizolva cu 1 lingurita de zahar. Se acopera si se lasa sa dospeasca 15 minute.
- Intr-un castron se amesteca faina, sarea, 150 gr de unt, ouale si restul de zahar. Se adauga laptele cu drojdie si se framanta pana se obtine un aluat neted. Se acopera si se mai lasa 1 ora intr-un loc cald, pana aluatul creste dublu fata de starea initiala.
- Aluatul se imparte in 12 portii, se formeaza mingi, fara a se framanta prea tare. Mingiile de aluat se pun in 12 forme de briose unse (sau in cupe de muffins). Galbenusul si frisca se bat usor cu telul si se ung briosele cu amestecul rezultat. Se coc timp de 18-20 de minute in cuptorul preincalzit. Eventual la sfarsitul timpului de coacere se acopera pentru a nu se rumeni excesiv. Se scot din cuptor se lasa la racit, iar apoi se desprind din forme.
- Se alege zmeura. Se mixeaza 100 gr de zmeura si se trec printr-o strecuratoare. Restul de unt moale se bate cu zaharul vanilat si cu zaharul pudra pana devine cremos si deschis la culoare. Se adauga treptat cate o lingura din piureul de zmeura si se amesteca bine de fiecare data.
- Briosele se orneaza cu restul de zmeura apoi se pot servi.