Prajitura amaruie din malai cu portocale de Sevilla

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura amaruie din malai cu portocale de Sevilla trebuie sa o incercati pentru ca este delicioasa, aromta perfecta chiar si pentru ocaziile festive.

Ingrediente

    • 200 gr zahar
    • 150 gr faina
    • 2 lingurite praf de copt
    • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
    • 200 gr unt
    • 3 oua
    • 130 gr malai
    • coaja rasa si zeama de la 1 portocala

    PENTRU SIROP:

    • 100 ml suc de portocale
    • 130 gr zahar
    • 2 linguri de marmelada de portocale cu bucati mari de fructe

    USTENSILE:

    • o forma rotunda, adanca de silicon

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 8 portii.
Timp de preparare 20 de minute
Timp de coacere 45 de minute

  1. Amestecatiuntul cu zaharul pana s eobtine o  crema pufoasa si albicioasa, in care se adauga treptat ouale, unul cate unul, impreuna cu o lingura de faina, daca amestecul pare sa se taie. Se adauga restul fainii, malaiul si praful de copt. Incorporati, prin rasturnare, coaja de portocala si lamaie si, dupa ce ati pus deoaprte 100 ml de suc de citrice, incorporati sucul ramas in compozitie.
  2. Se toarna compozitia in forma de silicon, se niveleaza, se pune forma intr-o tava si se coace 45 de minute, la foc moderat sau pana cand creste si se rumeneste, iar scobitoarea iese curata.
  3. In timp ce se coace prajitura se pun intr-o craticioara pe foc mic zaharul, zeama de citrice pastrata si marmelada, amestecand bine pana cand se dizolva zaharul. Aduceti amestecul in punctul de fierbere si lasati sa fiarba circa 5 minute, pana cand se obtine un sirop.
  4. Se scoate prajitura din cuptor si intepati-o peste tot cu un bat de frigaruie, apoi strecurati siropul uniform, peste ea. Decorati prajitura cu bucati  de fructe din marmelada si lasati-o sa se raceasca in forma.
  5. Prajitura amaruie din malai cu portocale de Sevilla se serveste rece cu o cupa de inghetata.

Recomandari

Prajituri