- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu cirese este delicioasa si gustoasa, perfecta pentru un desert sau o gustrae sanatoasa.
Ingrediente
- 180 gr unt, la temperatura camerei
- 3 oua
- 230 gr faina amestecata cu o lingurita praf de copt
- 180 gr cirese glasate
- 180 gr zahar
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
- 2 linguri de lapte
- 1 lingura amestec de coji de citrice confiate
- zahar pudra, pentru decor
USTENSILE:
- forma rotunda de tort din silicon
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 12 portii
Timp de preparare 15 minute
Timp de coacere 1 ora si 20 de minute, plus timp de racire
- Puneti ciresele intr-o strecuratoare si clatiti-le cu apa calda, apoi uscati-le cu un servet de bucatarie, apoi taiati-le sfertri.
- Amestecati untul cu zaharul pana obtineti o crema aerata si pufoasa, apoi incorporati in ea ouale, unul cate unul, adaugand putina faina daca amestecul pare sa se taie. La final incorporati in compozitie zoaja rasa si zeama de lamaie.
- Separat amestecati faina ramasa cu ciresele, apoi incorporati prin rasturnare laptele, si faina amesteca cu ciresele.Turnati amestecul inf orma si formati un crater in mijloc in care sa presarati cojile confiate de citrice. Bagati prajitura in cuptorul icnins si coacetio ora si 20 de minute. Verificati daca s-a copt dupa o ora, facand testul scobitorii.
- Cand prajitura este gata, trebuie sa fie ferma la pipait, moment in care scoateti-o din cuptor si lasati-o in forma 15 minute, inainte de a scoate din forma pentru a o aseza pe un gratar pana se raceste complet.
- In momentul servirii pudrati-o cu zahar si decorati cu cirese proaspete sau glasate..