- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Foile cu spuma de ciocolata alba este un desert racoritor de vara, foarte aromat si gustos.
Ingrediente
- 1 pachet foi de pandispan
PENTRU SPUMA:
- 800 ml frisca lichida
- 550 gr ciocolata alba de menaj
- 5 foi de gelatina
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de asteptare 12 ore
- Frisca lichida se pune intr-un castron, se acopera cu folie alimentara si se baga 10 minute la congelator. Gelatina se pune la inmuiat in apa rece, pentru 10 minute.
- Ciocolata alba rupta bucati si 100 ml de frisca lichida se pun la bain-marie ca sa se topeasca, iar restul de frisca se bate spuma tare.
- Se amesteca gelatina cu 2 linguri de apa calda, se lasa 2 minute sa se dizolve, apoi se toarna in frisca, amestecand bine ed tot compozitia. Odata ciocolata topita se pun in ea cate 2-3 linguri de frisca si se amesteca rapid cu un mixer. Apoi se adauga si gelatina si se amesteca.
- Se pune spuma intre foile de pandispan, avand grija sa ramana si pentru exterior, apoi se baga la rece pana a doua zi.