- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura din aluat fraged cu capsune este delicioasa si aromata, perfecta pentru un desert delicios, simplu si pe placul tuturor.
Ingrediente
PENTRU ALUATUL FRAGED:
- 75 gr zahar tos
- 180 gr faina alba
- 125 gr unt nesarat, la temperatura camerei
- 2 galbenusuri
- 75 gr faina de orez sau orez macinat
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 pastaie de vanilie
- 300 ml frisca grasa
- 50 gr zahar pudra si inca putin pentru pudrat
- ramurica de menta pentru decor
- 230 gr capsune
USTENSILE:
- tavi joase
- hartie de copt
Instructiuni de preparare
- Amestecati untul si zaharul pana se obtine o crema pufoasa in care se incorporeaza galbenusurile, unul cate unul. Se cerne faina si orezul macinat peste amestec si se incorporeaza in compozitie pana se obtine o minge de aluat. Pentru ca aluatul sa fie fraged nu trebuie framantat prea mult.
- Trasati un disc de 21 cm pe o bucata de hartie de copt si decupati-l pentru a-l folosi drept sablon. Impartiti aluatul in doua si intindeti pe planseta o foaie de dimentiunea sablonului. Fasonati marginile cu un cutit ascutit, apoi repetati cu restul de aluat. Puneti foile pe o tava joasa si bagati-le la frigider 30 de minute.
- Coaceti foile in cuptorul incins pana se rumenesc, apoi lasati-le cateva minute in tava, inainte de a muta cu grija de pe tava pe gratar.
- Turnati frisca lichida intr-un castron, desfaceti pastaia de vanilie si razuiti semintele in castronul cu frisca.Adaugati zaharul pudra si bateti frisca pana cand telul lasa urme moi. Ungeti unul din discurile de aluat fraged cu frisca batuta, adaugati capsunele si acoperiti cu al doilea disc. Pudrati cu zahar din belsug si decorati cu ramurica de menta.