- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Brownies cu ciocolata alba si amaruie este o prajitura americana care cu siguranta va va cuceri prin finetea si aroma ei delicata.
Ingrediente
- 400 gr ciocolata amaruie
- 200 gr unt
- 10 gr cafea macinata
- 210 gr zahar pudra
- 1 varf de cu?it de sare
- 3 oua
- 75 gr faina de grau
- 30 gr pudra de cacao
- 100 gr ciocolata alba
Instructiuni de preparare
- Ciocolata amaruie se toaca si se topeste cu untul la bain-marie. Se prepars 50 ml de espresso tare si se lasa putin la racit.
- Se amesteca 200 gr de zahar pudra cu sare si oua pana cand se obtine o consistenta cremoasa. Se adauga amestecul de ciocolata si espresso. La aceeasi compozitie se adauga un amestec obtinut din faina, praf de copt ?i 25 gr de cacao.
- Ciocolata alba se toac? grosier si se adauga la compozitia de mai sus. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace cca. 30 de minute in cuptorul fierbinte, la 180° C, pana suprafata devine crocanta.
- Prajitura se lasa la racit in tava, apoi se taie cuburi. Restul de zahar pudr? se amesteca cu cacao si se presara peste brownies.