Prajitura cromatica

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cromatica este o prajtura festiva delicioasa, pe care o puteti folosi si la prepararea unor torturi delicioase.

Ingrediente

    PENTRU BLATUL GALBEN:

    • 3 linguri faina
    • 4 oua
    • 4 linguri zahar

    PENTRU  2 BLATURI MARO:

    • 8 linguri ulei
    • 8 linguri lapte
    • 2 linguri cacao
    • 2 oua
    • 8 linguri zahar
    • 10 linguri faina

    PENTRU CREMA:

    • 600 ml lapte
    • 2 lamai
    • 400 gr zahar pudra
    • 4 linguri faina
    • 400 gr unt

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blatul galben bati spuma albusurile, adaugi zaharul, apoi incorporezi unul cate unul galbenusurile. Adaugi faina, amesteci pana se omogenizeaza si coci blatul la foc potrivit 40 de minute.
  2. Pentru blaturile maro, amesteci toate ingredientele adaugate pe rand, pana obtii un aluat care sa se poata intinde cu lingura. Imparti aluatul in doua si coci doua foi, intr-o tava sau pe dosul tavii tapetat cu hartie de copt.
  3. Pentru crema, amesteci laptele cu faina, apoi il fierbi la foc mic, pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit, adaugi coaja rasa de la cele doua lamai. Separat, freci untul moale cu zaharul pudra, incorporand treptat crema preparata anterior si amestecand continuu. la sfarsit, adaugi zeama de la cele 2 lamai.
  4. Asamblezi cele 3 blaturi crema, incepand de jos cu unul maro, apoi cu cel galben si din nou maro. Peste ultimul blat intinzi putina crema si pui diverse ornamente de ciocolata .
  5. Inainte de a consuma prajitura, o dai la rece 2 ore,pentru ca blaturile sa se inmoaie. Cand o vei taia, prajitura crebuie sa fie  aspectuoasa si cremoasa.

Recomandari

Prajituri