- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cromatica este o prajtura festiva delicioasa, pe care o puteti folosi si la prepararea unor torturi delicioase.
Ingrediente
PENTRU BLATUL GALBEN:
- 3 linguri faina
- 4 oua
- 4 linguri zahar
PENTRU 2 BLATURI MARO:
- 8 linguri ulei
- 8 linguri lapte
- 2 linguri cacao
- 2 oua
- 8 linguri zahar
- 10 linguri faina
PENTRU CREMA:
- 600 ml lapte
- 2 lamai
- 400 gr zahar pudra
- 4 linguri faina
- 400 gr unt
Instructiuni de preparare
- Pentru blatul galben bati spuma albusurile, adaugi zaharul, apoi incorporezi unul cate unul galbenusurile. Adaugi faina, amesteci pana se omogenizeaza si coci blatul la foc potrivit 40 de minute.
- Pentru blaturile maro, amesteci toate ingredientele adaugate pe rand, pana obtii un aluat care sa se poata intinde cu lingura. Imparti aluatul in doua si coci doua foi, intr-o tava sau pe dosul tavii tapetat cu hartie de copt.
- Pentru crema, amesteci laptele cu faina, apoi il fierbi la foc mic, pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit, adaugi coaja rasa de la cele doua lamai. Separat, freci untul moale cu zaharul pudra, incorporand treptat crema preparata anterior si amestecand continuu. la sfarsit, adaugi zeama de la cele 2 lamai.
- Asamblezi cele 3 blaturi crema, incepand de jos cu unul maro, apoi cu cel galben si din nou maro. Peste ultimul blat intinzi putina crema si pui diverse ornamente de ciocolata .
- Inainte de a consuma prajitura, o dai la rece 2 ore,pentru ca blaturile sa se inmoaie. Cand o vei taia, prajitura crebuie sa fie aspectuoasa si cremoasa.