- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu nuci este o prajitura delicioasa cu care puteti surprinde invitatii in orice moment, deoarece este buna chiar si dupa 2-3 zile de la preparare.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 8 oua
- 50 gr pesmet
- 100 gr lamaie
- 200 gr zahar pudra
- 200 gr nuci macinate
- 50 gr faina
- 1 plic zahar vanilat
PENTRU CREMA:
- 250 gr nuci macinate
- 200 gr frisca lichida
- 250 gr zahar pudra
- 100 gr lamaie
- ciocolata sau frisca pentru decor
Instructiuni de preparare
- Amesteci galbenusurile cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zeama de lamaie, nucile macinate, pesmetul, faina si zahrul vanilat. Bati albusurile spuma si le incorporezi la sfarsit in compozitie. Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit pana trece de testul cu scobitoarea. Cand este gata se lasa blatul sa se raceasca, apoi se taei in doua sau in trei, pe orizontala.
- Pentru crema se amesteca nucile macinate cu zaharul pudra, coaja rasa de lamaie, zeama de lamaie si frisca. omogenizezi continuu pana obtii o crema cu sonsistenta matasoasa cu care umpli foile de blat. Se decoreaza prajitura cu ciocolata topita sau frisca si se tine la frigider 2-3 ore, apoi se poate felia si servi.