- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura Dalmatian este o prajitura rapida, indragita de copii si care este mult mai aromata daca o tineti la frigider o noapte inainte de a o felia si servi.
Ingrediente
PENTRU BLATUL ALB:
- 6 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 6 albusuri
- 100 gr nuca de cocos
- 3 linguri ciocolata neagra rasa
PENTRU BLATUL NEGRU:
- 4 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri ciocolata rasa alba
PENTRU GLAZURA:
- 150 gr zahar
- 200 gr unt
- 1 plic zahar vanilat
- 6 galbenusuri
- 5 linguri lapte
Instructiuni de preparare
- Pentru blatul alb, bati spuma albusurile cu putina sare, adaugi treptat zaharul, apoi amesteci bezeaua cu nuca de cocos, faina si ciocolata rasa si lasi deoparte.
- Pentru blatul negru, bati bine ouale, adaugand pe rand, zaharul, praful de copt, apoi cacaua si faina. Amesteci bine, incorporezi ciocolata alba rasa si lasi deoparte.
- Pentru glazura, bati spuma galbenusurile cu zaharul si laptele, adaugi untul topit si zaharul vanilat si omogenizezi.
- Asamblezi prajitura intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Torni mai intai compozitia alba, pe care o intinzi pe toata suprafata tavii, apoi pe cea cu cacao. Dai tava la cuptor si coci pana se intareste prajitura, apoi, spre sfarsit, torni deasupra glazura si mai dai cateva minute la cuptor. Daca trece proba cu scobitoarea prajitura este gata si se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, api se poate servi.