- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu cacao este o prajitura delicioasa, care creeaza dependenta de la prima imbucature. Servita rece ea este mult mai aromata si mai gustoasa.
Ingrediente
- 250 gr margarina
- 50 gr cacao
- 300 gr faina
- 1 plic praf de copt
- stafide
- 100 gr ciocolata amaruie
- 3 oua
- 100 ml lapte
- 300 gr zahar
- nuca
- portocala din dulceata
Instructiuni de preparare
- Margarina, cacaua, laptele si zaharul se topesc si se amesteca intr-o cratita,pe foc mic. Cand amestecul este omogen, se scot 8 linguri din compozitie si se pun deoparte.
- In restul amestecului racorit se pun cele 3 galbenusuri, faina, praful de copt, fructele si cele 3 albusuri batute spuma tare.
- Se pune compozitia in doua forme de chec unse cu unt, apoi se baga in cuptor la copt, pentru 40 de minute.
- In restul de 8 linguri de compozitie se topeste ciocolata si se lasa sa se racoreasca.
- Cand prajiturile sunt coapte, se scot din cuptor si se toarna peste ele crema aproape rece. Prajitura se pastreaza la rece pana a doua zi cand se poate felia si servi.