- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budincutele de ciocolata sunt atat de cremoase si de sucuente incat inlocuiesc cu succes o gustare apetisanta sau un desert gustos.
Ingrediente
PENTRU BUDINCI:
- 600 ml lapte
- 130 gr zahar tos
- 130 gr ciocolata neagra, taiata bucati
- 6 oua
- frisca sau smantana fermentata pentru servire
PENTRU SIROPUL DE CAFEA:
- 1 lingura cafea instant, dizolvata in 1 lingura de apa fierbinte
- 150 gr zahar tos
USTENSILE:
- tava mare de copt
- 8 forme mici de sufleu, tapetata cu unt
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 8 portii
Timp de preparare 40 minute
Timp de coacere 30 minute
- Puneti ciocolata intr-un castron asezat la bain-marie, impreuna cu 2 linguri de lapte, si incalziti-o pana se topeste, amestecand in cand in cand. Lasati-o putin sa se raceasca, timp in care bateti ouale cu zaharul pana obtineti un amestec pufos.
- Aduceti restul de lapte la punctul de fierbere, luati-l de pe foc si adaugati ciocolata topita, omogenizand si incorporand ametsecul de oua cu zahar, si mixand continuu cu telul.
- Asezati formele de sufleu in tava de copt si turnati sodoul in forme umplandu-le pana sus. Turnati cu grija apa fierbinte in tava, pana la jumatatea formelor, in asa fel incat sa nu stropiti budincile. Coaceti budincutele 30 de miute, ana se leaga, ramanand gelatinoase la mijloc, apoi scoateti-le din tava si lasati sa se raceasca.
- Pentru siropul de cafea, dizolvati zaharul in 300 ml de apa si fierbeti pana scade la jumatate. Incorporati cafeaua lichida si lasati-l sa se raceasca.
- Treceti cu un cutit pe marginea fiecarei forme si rasturnati budincile pe farfurii. Stropiti farfuria cu sirop de cafea si serviti-le cu frisca sau smanta fermentata.