- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Checul de struguri este de fapt o prajitura delicioasa de toamna, din care puteti sa faceti chiar si tort aromat.
Ingrediente
- 4 oua
- 80 gr unt
- 100 gr ciocolata alba
- 300 gr faina
- 250 gr zahar
- 120 ml lapte
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
PENTRU UMPLUTURA:
- 400 ml frisca lichida
- 400 gr ciocolata alba
- strunguri albi si negri
- 15 gr gelatina
Instructiuni de preparare
- Topeste, pe foc mic untul, laptele si ciocolata pentru blat. Separat, bate bine cu mixerul cele 4 oua si adauga treptat zaharul, amestcand continuu.
- Cand compozitia devine consistenta, adauga ciocolata, in fir subtire, apoi faina si praful de copt, amestecand cu lingura.Dupa ce s-a omogenizat bine toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,si bag-o la cuptor 50 de minute, pana cand scobitoarea iese curata.
- Pune pe foc frisca lichida, adauga ciocolata pentru crema taiata bucati si amesteca continuu pana se topeste complet, adaugand la final gelatina.
- Pune umplutura la frigider sa se raceasca, timp in care tai checul in trei parti, pe orizontala.Insiropeaza folie de blat si monteaza checul: o foaie, crema struguri, iarasi foaie crema struguri,ultima fiind o foaie de blat. Baga checul la frigider 2 ore, apoi il poti felia si servi.