Chec cu struguri

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Checul de struguri este de fapt o prajitura delicioasa de toamna, din care puteti sa faceti chiar si tort aromat.

Ingrediente

    • 4 oua
    • 80 gr unt
    • 100 gr ciocolata alba
    • 300 gr faina
    • 250 gr zahar
    • 120 ml lapte
    • 1 plic zahar vanilat
    • 1 plic praf de copt

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 400 ml frisca lichida
    • 400 gr ciocolata alba
    • strunguri albi si negri
    • 15 gr gelatina

Instructiuni de preparare

  1. Topeste, pe foc mic untul, laptele si ciocolata pentru blat. Separat, bate bine cu mixerul cele 4 oua si adauga treptat zaharul, amestcand continuu.
  2. Cand compozitia devine consistenta, adauga ciocolata, in fir subtire, apoi faina si praful de copt, amestecand cu lingura.Dupa ce s-a omogenizat bine toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,si bag-o la cuptor 50 de minute, pana cand scobitoarea iese curata.
  3. Pune pe foc frisca lichida, adauga ciocolata pentru crema taiata bucati si amesteca continuu pana se topeste complet, adaugand la final gelatina.
  4. Pune umplutura la frigider sa se raceasca, timp in care tai checul in trei parti, pe orizontala.Insiropeaza folie de blat si monteaza checul: o foaie, crema struguri, iarasi foaie crema struguri,ultima fiind o foaie de blat. Baga checul la frigider 2 ore, apoi il poti felia si servi.

Recomandari

Prajituri