- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Checul de mere condimentat este perfect dupa mesele copioase.
Ingrediente
- 400 gr faina alba
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1 lingurita nucsoara macinata
- 1 lingurita ienibahar
- 1/2 lingurita sare
- 200 gr unt, la temperatura camerei
- 400 gr zahar tos alb
- 4 oua
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingura apa calda
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 3 mere decojite si tocate marunt
- 75 gr stafide
- 50 gr zahar pudra, pentru decor
Instructiuni de preparare
- Hidratati stafidele in apa rece, pentru 10 minute, apoi scurgeti-le si lasati-le deoparte. Amestecati faina, sarea si condimentele si lasati castronul deoparte.
- Mixati untul cu zaharul pana obtineti un amestec fin si aerat in care incorporati pe rand ouale si esenta de vanilie. Amestecati bicarbonatul cu 1 lingura de apa calda si incorporati-l in amestecul de unt, apoi amestecati cu faina, merele tocate , stafidele si omogenizati bine amestecul.
- Tunati aluatul intr-o tava de tort sau de pandispan unsa cu putin ulei si coaceti 1 ora la foc moderat pana cand scobitoarea de test iese curata.
- Cand prajitura este gata scoateti tava din cuptor si lasati 10 minute sa se racoreasca, apoi transferati pe un gratar ca sa se raceasca. Cand prajitura este caldura pudrati-o cu zahar.