- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu spuma si gem de caise este o prajitura rapida, economica dar foarte aromata si gustoasa.
Ingrediente
- 400 gr zahar
- 4 oua
- 150 ml lapte
- 200 gr margarina, la temperatura camerei
- 200 gr faina
- 1 plic zahar vanilat
- gem de caise
Instructiuni de preparare
- Se freaca margarina cu 200 gr zahar si cu cele 4 galbenusuri, aduagate pe rand. Dupa ce s-a frecat foarte bine, se adauga alternand laptele, faina si zaharul vanilat.
- Se tapeteaza cu hartie de copt o tava intinsa, apoi se toarna compozitia, care apoi se baga la cuptor sa se coaca la foc moderat, avand grija sa nu se rumeneasca prea tare.
- Intre timp, se bat albusurile spuma adaugand restul de zahar.
- Cand prajitura s-a copt, se scoate din cuptor, se unge cu gem de caise si deasupra se intinde albusul batut spuma. Se baga tava inapoi in cuptor, la foc mic, pana se formeaza o pojghita.
- Se scoate prajitura coapta din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se poate portiona si servi.