- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Checul Dundee este un chec suculent si aromat chiar si 10 zile, fiins delicios si pe placul copiilor.
Ingrediente
- 125 gr stafide negre
- 125 gr stafide aurii
- 125 gr fructe confiate sau visine uscate
- 25 gr migdale oparite maruntite
- 275 gr faina
- 225 gr unt
- 225 gr zahar brut
- coaja rasa de la 1 portocala
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 4 oua
- 32 migdale intregi, oparite
USTENSILE:
- forma rotunda de copt adanca cu diametrul de 20 cm
Instructiuni de preparare
- Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt o forma adanca rotunda. Amestecati faina cu fructele uscate, cele confiate si migdalele maruntite.
- Bateti untul cu zahar pana obtineti o crema alba. Adaugati coaja de portocala si de lamaie. Batand continuu, adaugati pe rand ouale si, odata cu fiecare din ele, cate o lingura de faina, daca aveti impresia ca incep sa se formeze cocoloase din aluat. La final, adaugati amestecul de faina si fructe uscate.
- Turnati aluatul in forma pregatita si, cu o lingura, faceti o adancitura in mijloc, ca sa nu creasca checul in centru in timpul coacerii. Decorati checul cu un inel de migdale intregi.
- Coaceti in cuptorul incins 2 ore, verificand daca este gata, pana cand este ferm si consistent la atingere. daca checul se arde deasupra, acoperiti-l cu o foaie de copt. Lasati-l sa se raceasca 30 de minute in forma, iar apoi scoateti-l pe un gratar, si lasati-l sa se raceasca complet.