- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Profito este o prajitura foarte buna si aromata, fiind mult mai buna daca e tinuta la rece peste noapte.
Ingrediente
PENTRU FOI:
- 3 linguri untura/unt
- 6 linguri zahar
- 2 pliculete drojdie
- 300 gr nuca
- 1 borcan dulceata de caise
- 1 kg faina
- 3 oua
- 1 lingurita bicarbonat
- putin lapte si pesmet
- 5 mere
PENTRU CREMA:
- 2 linguri faina
- 1 litru lapte
- 2 plicuri praf de budinca roz sau galben
- 7 linguri zahar
- 250 gr margarina
PENTRU GLAZURA:
- 2 linguri cacao
- 2 linguri ulei
- 20 gr zahar pudra
- 4 linguri apa fiarta
Instructiuni de preparare
- Pregatesti un aluat din faina, unt, oua, zahar, bicarbonat, drojdie si putin lapte, pe acre il imparti in trei bucati, din care intinzi 3 foi. Asezi o foaie in tava unsa cu unt, o ungi cu dulceata de caise, apoi presari un strat de nuca macinata, cat de un deget grosime, un strat de mere rase si putin pesmet. Deasupra asezi o doua foaie si coci totul 20 de minute, la foc potrivit.
- Cea de a treia foaie o coci pe dosul tavii in care ai copt prejitura, dupa ce ai scos-o pe aceasta din tava.
- Pentru crema, topesti margarina intr-o craticioara, la foc mic. Adaugi zaharul si faina , si omogenizezi. Separat,prepari budinca conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi o incorporezi treptat in crema cu margarina. Intinzi crema deasupra celeli de a doia foi, si o acoperi cu a treia foaie.
- Pentru glazura, amesteci pe foc mic, zaharul cu cacaua, uleiul si apa fiarta. cand s-au omogenizat ingredientele ungi cu compozitia obtinuta ultima foaie si lasi prajitura la rece 3-4 ore inainte de a o portiona si servi.