- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura Japoneza este un desert foarte aromat datorita miezului de nuca care da un gust si o aroma delicioasa.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 300 gr zahar
- 150 gr nuca macinata
- 100 ml lapte
- sare
- 200 gr margarina
- 1 plic praf de copt
- 150 gr faina
- 4 oua
PENTRU CREMA:
- 200 gr zahar pudra
- 2 linguri cacao
- 150 gr unt
- 150 gr nuca macinata
Instructiuni de preparare
- Pentru prepararea aluatului freci margarina cu 150 gr zahar, adaugi treptat laptele, nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt si, la urma, albusurile batute spuma cu putina sare. Torni compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si o dai la cuptor la foc potrivit.
- Intre timp, freci galbenusurile cu restul de zahar si intinzi rapid compozitia peste blat, cand aceste este copt pe jumatate. Introduci tava repede in cuptor pentru 15 minute, la foc mic.
- Pentru crema freci untul cu zaharul, adaugi nuca macinata si 2 linguri de cacao. Dupa ce blatul s-a racit, intinzi crema si deasupra presari 50 gr nuca macinata ametsecata cu 50 gr de zahar.