- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura Kati etse un desert perfect pentru o masa festiva sau de ce nu o puteti preparat chiar si atunci cand doriti ceva dulce facut de dvs!
Ingrediente
PENTRU FOI:
- 150 gr untura
- 3 galbenusuri
- 50 ml lapte
- 700 gr faina
- 150 gr zahar
- 100 gr smantana
- 1 plic bicarbonat de amoniu
PENTRU CREMA:
- 2 linguri gem de caise
- 100 gr unt
- 50 ml lapte
- 2 linguri cacao
- 150 gr zahar pudra
- 1 esenta de rom
PENTRU ORNAT:
- 50 gr ciocolata amaruie
- 150 gr zahar
- 3 albusuri
Instructiuni de preparare
- Freci untura cu zaharul, adaugi galbenusurile, smantana, amoniacul stins in 50 ml de lapte si faina. Framanti bine , apoi inparti aluatul in trei parti din care coci 3 foi pe dosul tavii tapetate cu faina sau hartie de copt, fiecare foaie cate 7-10 minute.
- Inmoi una dintre foi in laptele amestecat cu esenta de rom, adaugi cacaua, dulceata de caise si untul frecat cu zaharul, apoi omogenizezi compozitia.
- Deasupra prajiturii intinzi o glazura preparata din albusurile batute spuma pe abur cu zaharul, peste acre razi ciocolata amaruie.