Chou-uri vanilate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chou-urile vanilate sunt delicioase si cu siguranta sunt pe placul tuturor mai ales daca sunt servite reci, a doua zi.

Ingrediente

    • 200 gr faina
    • 6 oua
    • sare
    • 300ml apa
    • 75 ml ulei
    • 200 gr ciocolata
    • zahar

    PENTRU CREMA:

    • 500 ml lapte
    • 4 galbenusuri
    • 1 baton de vanilie
    • 140 gr zahar
    • 4 linguri rase cu faina

Instructiuni de preparare

  1. Pune la fiert apa cu uleiul si cate putina sare si zahar. Adauga faina in apa clocotinda si amesteca bine. cand se ridica de pe fundul oalei da deoparte si lasa sa se raceasca, apoi incorporeaza treptat ouale si formeaza chou-ri pe tava tapetata cu hartie de copt. Da la cuptor, la foc mediu 20 de minute, apoi la foc mic inca 20 de minute. Cad sunt gata  lasa-le sa se raceasca si decupeaza capacele.
  2. Freaca galbenusurile cu zahar, incorporeaza  faina si subtiaza treptat cu laptele fiert cu vanilia. pune apoi crema pe baie de aburi, amesteca pana ce se ingroasa, apoi las-o sa se raceasca.
  3. Umple chou-rile cu crema vanilata si toarna deasupra ciocolata topita.

Recomandari

Prajituri