Choux a la creme

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Reteta de choux a la creme este una din prajiturile preferate ale copiilor. Ele pot fi preparate si cu umpluturi sarate pentru un aperitiv deosebit, sau pot fi ornate cu ciocolata pentru un desert fabulos.

Ingrediente

    • 125 gr faina
    • 100 gr margarina
    • 250 ml apa
    • 3 oua
    • 1/2 lingurita sare
    • 250 ml frisca lichida pentru umplutura

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un vas se fierb apa, margarina si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se ia vasul de pe foc, se adauga toata faina odata, amestecand rapid cu un tel. Se pune vasul pe foc mic si se amesteca energic pana cand aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Se lasa sa se raceasca, se incorporeaza ouale,amestecand pana se omogenizeaza aluatul si capata o consistenta moale, dar isi pastraza forma in tava.
  2. Se pun cu spritul gogosele in forma unsa cu putin ulei, lasand spatiu intre ele. Se coc in cuptorul bine incins, la foc potrivit, circa 30 de minute, pana se rumenesc. Nu se deschide usa cuptorului in timpul coacerii.
  3. Cand sunt rumene se scot si se lasa sa se racoreasca, apoi se taie capacel si se umplu cu frisca batuta sau cu orice alt fel de crema preferati.

 

Recomandari

Prajituri