- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crumble cu rubarba este un desert foarte dulce si gustos, pe care trebuie sa il preparati ori de cate ori aveti ocazia.
Ingrediente
- 50 gr faina alba
- 60 gr zahar brun
- 60 gr miere de albine
- 70 gr unt
- 160 gr iaurt natur
- 2 plicuri zahar vanilat
- 110 ml smantana
- fulgi de ovaz
- 100 gr merisoare uscate
- 60 gr nuci caju
- 800 gr rubarba
Instructiuni de preparare
- Se curata rubarba, se curata de coaja si se taie bucati, apoi se amesteca cu merisoarele, 2 linguri de zahar brun si zahar vanilat si se pun intr-o forma de sufleu unsa cu putin unt.
- Nucile caju se clatesc, se usuca prin tamponare si se toaca si se amesteca cu unt, restul de zahar, faina si fulgi de ovaz, se repartizeaza peste fructe.
- Compozitia se coace in cuptorul incins, la foc moderat 40 de minute, pana devine crocanta. Intre timp se amesteca smantana, iaurtul si mierea. Se serveste ca sos langa prajitura calduta.