- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Acest deliciu cu zmeura trebuie negresit sa il preparati si dvs in sezonul frunctelor de padure. Zmeura se poate inlocui cu fragi sau mure pentru a diversifica gustul si aroma acestui desert.
Ingrediente
- 250 gr faina
- 130 gr zahar
- 60 gr cacao
- 180 gr gem de zmeura
- 3 ligurite praf de copt
- 200 gr zmeura
- 230 gr unt
- 4 oua
- 120 ml lapte
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 250 ml apa
- unt pt uns
- sare
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron, se amesteca apa fierbinte cu cacaua cernuta. Se toarna laptele, esenta de vanilie, gemul si se amesteca totul foarte bine.
- Separat, se freaca untul cu zaharul pana se obtine o spuma fina, se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
- Se amesteca faina cu putina sare si cu praful de copt. Incorporeaza amestecul de cacao in cel de oua, la final se pune faina si zmeura, spalata si zvantata.
- Se unge cu unt tava de copt si se tapeteaza cu hartie pergament. Se toarna compozitia in tava, se niveleaza usor, apoi se baga tava in cuptorul incins pentru 30-35 de minute.
- Daca nu esti sigura daca este sau nu gata, fa-i testul scobitorii inainte de a scoate tava din cuptor.
- Lasa prajitura sa se racoreasca 15 minute in tava, taie in patrate potrivite si pudreaza cu zahar. In momentul servirii pune deasupra cateva zmeurici proaspte.