Prajitura cu crema de unt

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Acest deliciu cremos, este o prajitura foarte aromata si racoritoare, perfecta in zilele de vara.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • o lingurita praf de copt
    • 10 linguri zahar
    • 2 lingurite cafea solubila
    • 14 linguri amidon
    • 8 oua

    PENTRU CREMA DE UNT:

    • esenta de vanilie
    • 440 gr zahar pudra
    • 4 oua
    • 500 gr unt

    PENTRU DECOR:

    • fulgi de ciocolata

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 portii

Timp de preparare 45 minute+20 minute coacere+15 minute fierbere+4 ore asteptare

  1. Pentru blat, galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce se obtine o crema spumoasa in care se adauga cafeaua solubila, amidonul, praful de copt si albusurile batute spuma. Aluatul se toarna intr-o tava patrata sau dreptunghiulara si se coace 25 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava si apoi se taie in trei.
  2. Pentru crema, la bain-marie se freaca ouale cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul. Se scoate de la bain-marie si se continua amestecarea pana ce se raceste.
  3. Separat, untul moale se freaca spuma. Cand compozitia de oua s-a racit se amesteca cu spuma de unt, pana la completa omogenizare. Se potriveste gustul cu esenta de vanilie.
  4. Intr-o tava, se asaza alternativ blaturile si crema avand grija ca ultimul strat sa fie crema. Se presara cu fulgi de ciocolata si se da la rece pentru 4 ore.

Recomandari

Prajituri