- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Acest deliciu cremos, este o prajitura foarte aromata si racoritoare, perfecta in zilele de vara.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- o lingurita praf de copt
- 10 linguri zahar
- 2 lingurite cafea solubila
- 14 linguri amidon
- 8 oua
PENTRU CREMA DE UNT:
- esenta de vanilie
- 440 gr zahar pudra
- 4 oua
- 500 gr unt
PENTRU DECOR:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 45 minute+20 minute coacere+15 minute fierbere+4 ore asteptare
- Pentru blat, galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce se obtine o crema spumoasa in care se adauga cafeaua solubila, amidonul, praful de copt si albusurile batute spuma. Aluatul se toarna intr-o tava patrata sau dreptunghiulara si se coace 25 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava si apoi se taie in trei.
- Pentru crema, la bain-marie se freaca ouale cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul. Se scoate de la bain-marie si se continua amestecarea pana ce se raceste.
- Separat, untul moale se freaca spuma. Cand compozitia de oua s-a racit se amesteca cu spuma de unt, pana la completa omogenizare. Se potriveste gustul cu esenta de vanilie.
- Intr-o tava, se asaza alternativ blaturile si crema avand grija ca ultimul strat sa fie crema. Se presara cu fulgi de ciocolata si se da la rece pentru 4 ore.