- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Foile cu crema de vanilie si crema de mac sunt delicioase si foarte aromate, fiind o prajitura perfecta in orice moment.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 60 minute+35 minute fierbere+6 ore asteptare
- Pentru crema de vanilie, galbenusurile se freaca cu zaharul si amidonul si se adauga 50 ml lapte rece. Se amesteca bine pentru a obtine o ciulama. Restul laptelui se fierbe si, cand da in clocot, se toarna putin cate putin peste ciulamaua de galbenusuri. Se amesteca energic si, dupa folosirea laptelui, crema se pune pe foc mic. Cand devine groasa, se trage de pe foc si se lasa la racit. Apoi se mixeaza cu untul moale, nu topit, si esenta de vanilie.
- Pentru crema de mac, se pune intai untul taiat bucati sa fiarba 20 de minute, inlaturand spuma care se formeaza. La capatul a 20 de minute de fiert, grasimea ramane la fundul vasului, iar
deasupra este un lichid galbui. Se strecoara, grasimea se arunca, iar lichidul galben se masoara. Trebuie sa fie 100 ml de unt clarifiat, care se amesteca cu grisul si laptele. Se amesteca bine si apoi se pun macul si zaharul. Se pune la fiert 10-15 minute pana ce amestecul se desprinde de vas. Se trage de pe foc si se amesteca in continuare pana ce se raceste complet, moment in care se adauga nuca de cocos. Se amesteca pana la omogenizare.
- Pe un platou se asaza foaia de cremsnit si apoi un strat de crema de vanilie care se niveleaza cu un cutit trecut prin apa rece. Urmeaza crema de mac, iar crema de vanilie si iar crema de mac.
- Pentru glazura, ciocolata se rupe bucati si se pune intr-un vas. Frisca se pune la fiert si, cand da in clocot, se toarna peste ciocolata. Se lasa 30 de secunde si apoi se amesteca pana ce se topeste ciocolata. Se obtine o crema fina care se toarna peste prajitura. Se lasa asa cel putin 6 ore si apoi se taie.