Spuma dulce-acrisoara

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Spuma dulce-acrisoara este desertul cel mai indragit in zilele caniculare de vara, pentru ca este usor, racoritor si putin acrisor.

Ingrediente

    • 2 oua
    • 2,5 foi gelatina
    • 4 pliculete zahar vanilinat 
    • 250 gr mascarpone

    PENTRU CAPACUL DE FRUCTE:

    • 4 maracuja (fructul pasiunii)
    • 15 gr zahar

    PENTRU DECOR:

    • fructe, la alegere
    • biscuiti dulci cu susan

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 2 portii

Timp de preparare 20 minute+5 minute fierbere+3 ore asteptare

  1. Foile de gelatina se hidrateaza in cantitatea de apa prevazuta pe pachet. intre timp, branza mascarpone se mixeaza cu ouale si zaharul vanilinat.
  2. Se adauga gelatina preparata, se amesteca si se varsa in rame metalice speciale asezate pe o farfurie plata.
  3. Se taie in doua fructele de maracuja si se scoate continutul cu o lingurita. Tot continutul fructelor impreuna cu zaharul se fierbe 3 minute la foc mic si apoi se lasa sa se raceasca.
  4. Se toarna in ramele metalice umplute cu crema vanilata si se dau la frigider pentru 3 ore. Se servesc cu fructe proaspete si, eventual, biscuiti dulci cu susan.

Recomandari

Prajituri