Prajitura parfumata cu morcovi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura parfumata cu morcovi este prajitura perfecta atat pentru copii mai mici cat si pentru copii mai mari.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 3 lingurite scortisoara
    • 150 gr zahar
    • 300 ml ulei
    • 275 gr faina
    • un plic praf de copt
    • un plic zahar vanilinat
    • 4 morcovi mari
    • 2 lingurite ghimbir macinat
    • 4 oua

    PENTRU CREMA:

    •  un plic gelatina
    • 150 gr zahar pudra
    • 800 ml smantana
    • 5 ml esenta de vanilie

    PENTRU DECOR:

    • fulgi de ciocolata

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 2 portii

Timp de preparare 20 minute+40 minute coacere+4 ore asteptare

  1. Pentru blat, se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana ce se obtine o crema alba in care se adauga scortisoara, ghimbirul si uleiul. Se amesteca bine, apoi se adauga morcovii trecuti prin razatoarea cu ochiuri mici si se omogenizeaza. La final, se pune faina amestecata cu praful de copt.
  2. Se toarna amestecul intr-o tava dreptunghiulara si se coace 40 de minute. Apoi se lasa sa se raceasca in tava, se scoate si se taie cu un cutit bine ascutit.
  3. Pentru umplutura, se prepara gelatina conform indicatiilor de pe pachet, iar smantana se mixeaza cu zaharul si vanilia. Apoi se combina cu gelatina.
  4. Blatul taiat in doua se umple cu un sfert din cantitatea de crema de vanilie, iar restul se asaza deasupra, netezind cu un cutit trecut prin apa rece. Se lasa la rece 4 ore. Se orneaza cu fulgi de ciocolata, inainte de servire.

Recomandari

Prajituri