- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Eclerele cu visine si sos de vanilie este exact desertul de care aveti nevoie in zilele caniculare de vara. Servite reci ele nu fac decat sa va racoreasca si sa va ofere un plus de energie.
Ingrediente
- 6 folii de gelatina alba
- 1 borcan de compot de visine fara samburi
- 2 linguri de jeleu de visine
- 250 gr frisca
- 50 gr unt
- 1 varf de cutit de sare
- 150 gr faina
- 1 lingura de zahar
- 4 oua
- 1 plic de praf de copt
- 4 linguri de sirop de vanilie
- 100 gr zahar pudra
Instructiuni de preparare
- Gelatina se inmoaie in apa rece. Visinele se scurg si se mixeaza. Se amesteca piureul de visine cu jeleul de visine. Se scoate gelatina din folie si se dizolva la foc mic. Se incorporeaza 2 linguri de pasta de visine, apoi masa obtinuta se amesteca cu restul de pasta de visine. Se pune la rece pana incepe sa se gelifieze. Se bate frisca si se incorporeaza, apoi se las? la rece peste noapte.
- In ziua urmatoare se pun la incalzit 250 ml de apa cu unt si sare, pana untul se topeste. Se amesteca faina cu zaharul pana se formeaza o galusca de aluat, iar pe fundul oalei apare un strat alb. Se transfera aluatul intr-un castron si se lasa la racit 10 min.
- Se incorporeaza pe rand ouale, si impreun? cu ultimul ou se adauga praful de copt. Cu coca obtinuta se umple un cornet de ornat, cu varful in forma de stea mare, si se spriteaza 10 fasii (cca. 10 x5 cm) pe o tava acoperita cu hartie de copt. Intre ele se lasa cat mai mult loc posibil. Se coc in cuptorul preincalzit timp de 25 – 30 min pana cand eclerurile cresc si sunt rumenite, apo se scot din cuptor, se taie imediat in doua si se lasa la racit pe un grilaj de bucatarie.
- Zaharul pudra se cerne si se amesteca cu siropul pana se obtine un sos omogen. Cu acesta se glaseaza capacele eclerurilor si se lasa la uscat.
- Inainte de servire se spriteaza frisca cu visine pe baza eclerurilor, cu ajutorul unui cornet de ornat cu varful in form? de stea. Deasupra se asaz? capacele glasate.