- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Foile cu crema este o prajitura foarte gustoasa si aromata, perfecta pentru orice ocazie, cu conditia ca inainte de a fi servita sa stea o noapte la rece.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 45 minute+20 minute coacere+15 minute fierbere+12 ore asteptare
- Pentru foi, se freaca sau se mixeaza ouale cu zaharul si dupa ce se obtine o crema alba, spumoasa, se adauga uleiul, apa, bicarbonatul strins cu lamaie, faina. Se amesteca si se framanta.
- Se imparte aluatul in trei si se intind trei foi egale. Se asaza fiecare foaie pe fundul tavii mari de aragaz si se coc maximum 8 minute. Se scoate o foaie coapta, se pune pe un gratar la racit si se pune o alta la copt.
- Pentru crema, laptele cu zaharul se fierb si, cand da in clocot, se adauga nucile amestecate in prealabil cu cacaua. Se lasa la foc mic pana devine groasa, se trage de pe foc si se pune untul taiat si se amesteca energic.
- In tava mare de aragaz se pune o foaie coapta si racita, se pune un prim strat de crema si se continua pana la terminarea ingredientelor.
- Pentru glazura, la bain-marie se pun ciocolata bucati si untul si, separat, se incalzeste frisca. Dupa ce s-a topit ciocolata, se amesteca in frisca lichida calduta. Se amesteca energic si se toarna peste prajitura. Se presara nuca fin macinata si se lasa prajitura intr-un loc racoros pana a doua zi.