- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Laptele de pasare este un desert al copilariei de care nu te saturi niciodata.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
- Pentru galustile din albus, se bat intr-un castron albusurile spuma, cu putina sare. cand albusurile s-au intarit se adauga 70 gr de zahar si se bate in continuare pana se obtine o spuma tare, ca pentru bezele.
- Se pune laptele la fiert cu pastaia de vanilie taiate pe din doua si, cand fierbe, cu ajutorul a doua linguri se modeleaza galustile din albus, care se pun la fiert. Se fierb 2 minute, api se scot cu ajutorul unei spumiere.
- Pentru crema, se foloseste laptele in care au fiert galustile si cand fierbe se adauga amidonul si se fierbe la foc mica pana se ingroasa.
- Alunele prajite se maruntesc si se presara poeste galustile din aslbus aduse la masa in castronele impreuna cu crema din amidon.