- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mignonul de alune este foarte aromat, gustos si usor de preparat, la care puteti folosi crema deja preparata.
Ingrediente
- 120 gr zahar tos
- 3 oua
- 1 plic zahar vanilat
- 50 gr alune prajite si macinate
- 1 lingura pesmet
- crema de alune sau de ciocolata cu alune
- alune prajite
- serbet de cafea
Instructiuni de preparare
- Se freaca la bain-marie galbenusurile, zaharul tos si cel vanilat. cand crema isi dubleaza volumul se adauga alunele macinate, pesmetul, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o tava lata tapetata cu hartie de copt, apoi se coace la foc moderat.
- Cand prajitura etse gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine de tot. Se taie blatul in doua foi, pe orizontala, se umpe cu crema de alune si se portioneaza.
- Glasati prajiturelele cu serbet, si asezati pe fiecare portie cate o aluna, apoi bagati-le la frigider pentru 2-3 ore.