Negresa

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Negresa cu glazura de ciocolata este un desert rafinat, care cu siguranta va impresiona musafirii.Este o prajitura foarte gustoasa, un desert intotdeauna bine venit atat pentru copii, cat si pentru adulti.

Ingrediente

    • 500 gr zahar
    • 200 ml lapte dulce
    • 3 linguri cacao
    • 200 gr unt
    • 375 gr faina
    • 5 oua
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • 1 plic praf de copt

Instructiuni de preparare

  1. Se pune laptele cu zaharul si cacaua intr-o cratita pe foc si se amesteca pana cand incepe sa fiarba.Se da focul la mic si se lasa pe foc, amestecand, pana cand devine ca o smantana subtire.Se opreste flacara si se lasa sa se raceasca.
  2. Intre timp,  se freaca bine untul intr-un castron, iar cand devine destul de moale se adauga 3 sferturi din compozitia de cacao,iar un sfert se opreste pentru a glazura prajitura. Se amesteca bine apoi se adauga treptat cate un galbenus de ou si se freaca bine de tot compozitia. Se incorporeaza faina iar apoi se adauga albusurile batute spuma cu putina sare.
  3. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina sau cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia. Se baga tava in cuptorul incins pana cand prajitura incepe sa se dezlipeasca de tava sau de hartia de copt.
  4. Imediat ce ati scos prajitura din cuptor se adauga glazura si se poate adauga miez de nuca maruntit.Se lasa sa se raceasca complet, apoi poate fi feliata si servita.
  5. Prajitura se poate coace si in tavi de cozonac.

Recomandari

Prajituri