- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu prune si bezea este und esert aroma, delicios si foarte gustos pe care merita sa il preparati cand este sezonul prunelor.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 250 gr faina
- 125 gr unt
- 1 galbenus
- sare
- 70 gr zahar
- 50 ml apa sau lapte
PENTRU UMPLUTURA:
- 200 ml frisca lichida
- 1 plic zahar vanilat
- 3 albusuri
- 750 gr prune
- 200 gr zahar
- 2 oua
Instructiuni de preparare
- Pentru aluat, se freaca galbenusul cu zaharul si apoi se desfac cu apa sau lapte. Peste faina se presara sare si se pune untul taiat cubulete. Se framanta cu degetele sfaramand untul, pana cand se obtine un amestec nisipos care se aduna pe mijlocul mesei tapete cu faina.
- Se toarna in centru amestecul de oua, zahar si apa si se amesteca rapid cu ajutorul unui cutit siilar tocarii, aducand tot ce este in afara in interior.
- Se aduna aluatul intr-o bila si, daca ingredientele se unesc, aluatul este gata. daca nu, se mai adauga putina apa.
- Se spala prunele si se scot samburii. Cele doua oua se amesteca cu 110 gr zahar si cu zaharul vanilat. Se adauga frisca lichida si se amesteca.
- Aluatul se intinde in forma de copt, se inteapa cu furculita si se coace 10 minute, in cuptorul incins, apoi se scoate, se pun prunele si se acopera cu amestecul de oua. Se baga tava in cuptor pentru 40 d eminute, apoi se lasa sa se raceasca.
- Albusurile se bat spuma cu putina sare, apoi se adauga zaharul si se bata pana se obtine o spuma lucioasa care se toarna peste prajitura si se mai baga la cuptor 2 minute, pana cand bezeaua isi schimba culoarea.